Gino

Originally conceived for the Unfolding Pavilion call for installations, the piece of furniture that we displayed during the Biennale is a sort of prototype of an autonomous design object that could be produced serially.

Cranes Attic

The flat is situated in the city centre of Genoa, on the top of a building in the medieval neighbour on the old dock that protects the city for the Middle Age.

Into the woods

The building is situated in the countryside near Genova, surrounded by a chestnut trees woods. Before the refurbishment works, the house was characterized by a long corridor that completely cut the flat, leading to the several rooms arranged on both its sides.

Black Mirror

The renovation turned a former office into a private house. Workstations were hosted in a large room that, according to the client's program, should have to be split in a living room and a study.

White Stripes

Approaching the refurbishment of this holiday flat, we re-organized the house all around a large living space with two windows open towards the horizon.

Fisherman House

Boccadasse is a small fishermen harbour in Genoa that inspired many poets and singers with its narrow streets and its beautiful little beach.

Lasa Penthouse

The apartment is at the top of a building in the city centre of Genoa. It underwent a total refurbishment that pointed out the sloping roof, previously hidden by a plasterboard false ceiling, giving to the rooms a peculiar vertical extent.

Farine Varvello Expo 2015

For over ten years Varvello Company has focused on research and technological innovation, coming to produce a new kind of wheat flour functional for our health.

Il Salotto

When Sara Busiri Vici and Matteo Brizio came to gosplan office looking for someone who could design their clothes shop, they brought two requests: the brand had to be “il salotto” (italian for “the living room”) and the site had to be delivered within three months.

Balbi House

This flat is situated in the historical centre of Genoa, nearby the world heritage site known as via Balbi or Strada Nuovissima. Our task was to structurally fix the building, whose wooden beams of the roof were compromised by the long carelessness.